Muskulær Zoneterapi

Med Muskulær Zoneterapi tilføjes den traditionelle zoneterapi viden om organrelaterede muskler og meridianer. Nogle muskler reagerer oftere end andre på følelsesmæssige tilstande og behandles derfor også bedst med en tilgang, der griber ind i dette område.

Grundforståelsen af, at balance fordeles gennem rygsøjlen introduceres gennem en såkaldt kasseforståelse. Hver kasse er “stablet” oven på hinanden – og påvirkes dermed af kassen under. Den nederste “kasse” svarer til bækkenet, med alle de knogler og muskler, der hører til her. I bækkenet er det vigtigste element sacroiliacaleddet. For at kunne behandle til fuld funktion og bevægelighed er der behov for at kunne alle de muskler, der hører til i dette område og spejle dem til hvor på fødderne zonerne findes, hvordan de føles, når musklerne har fejlspænding og hvordan de behandles.

På fødderne findes alarmpunkter, som signalerer ømhed, når der er energetiske problemer og sammenholdt med de organstyrede muskler, stilles en kinesisk diagnose, der handler om manglende energetisk balance og dermed “for meget” og for “lidt”.

Meridianer, som de fleste kun kender fra akupunktur, “spejles” til fødderne i Muskulær Zoneterapi. Meridianer er vigtige i forhold til zoner og dermed forståelsen af zoneterapien. Meridianer bruges, såvel diagnostisk, samt behandlingsteknisk.

Behandlingen er rytmisk og behagelig og resultaterne er ofte overraskende. Et fantastisk værktøj som overbygning på den grundlæggende zoneterapiuddannelse og -behandling.

Christian Sloth, Institut for Muskulær Zoneterapi, underviser flere steder i Danmark bl.a. i Odense og på TKZ-Skolen i Varde, samt i udlandet.